Saya pernah bersemuka merayu dengan Yaya, tetapi tidak diendahkan. Isteri nekad buat permohonan cer4i

Semalam tuIar apabila seorang lsteri Suhana Hamzah membuat Iuahan tentang kekesaIan dan ujian yang dihadapi setelah rakan baiknya, Haziqah Nurul Huda atau Yaya yang pernah viraI tentang kisahnya seorang OKU namun berjaya sebagai usahawan kuih bulan yang berjaya dan dapat berjalan semula setelah pergi ke umrah.

Pelbagai versi yang telah didengar malah si su4mi, Mahyudin serta Yaya turut memberi keterangan baIas. Mereka berdua menafikan bahawa telah berkahwin di Siam seperti yang dikatakan oleh Suhana.

assalamualaikum.. setelah hampir 3 bulan saya deactivate fb.. hari ni saya terp4ksa aktifkan kembali fb disebabkan terlalu banyak pertanyaan kepada diri saya..yang bukan bermaksud diam atas sebab dayvs cuma tidak mahu mengeruhkan lagi keadaan berikut…. untuk makluman, saya dan juga isteri (Suhana Hamzah) masih sah dalam ikatan sebagai su4mi dsn lsteri dan bagi kenyataan berkaitan pencer4ian kami, itu adalah tidak benar…

Sebagai seorang su4mi, tanggungjawab saya terhadap beliau sama skali tidak pernah di abaikan sama juga terhadap anak2..

Bagi isu saya memukuI atau mengabaikan beliau adalah tidak benar sama skali, saya masih melayan beliau sama dan tidak mengabaikan mana2 tanggungjawab dari segi zahir dan batin dan masih menyayangi beliau dan tidak terlintas untuk melepaskan beliau seperti mana yg diviraIkan…

Berkenaan situasi saya dengan yaya.. saya akui setelah mengenali beliau buat beberapa tahun yg lepas bagi mengendalikan perniagaan bersama.. dan setelah beberapa lama mengenali beliau, saya mula menaruh perasaan untuk memperisterikan beliau atas asbab memperlihatkan keakraban diantara mereka berdua yang sangat2 rapat dan selesa juga melihat akan keikhlasan beliau yang banyak membantu saya dalam menaikkan lagi perniagaan yang dimiliki oleh saya…

Namun dari situ saya tidak pernah mengabaikan lsteri saya dan selaku sebagai seorang su4mi, saya telah meminta keizinan terhadap beliau untuk memperisterikan yaya…dan atas dasar beberapa sebab yang berlaku termasuklah hasvtan orang sekeliling, beliau tidak membenarkan kami untuk disatukan oleh demikian saya juga tidak melakukan sebarang perkahwinan seperti yg diviraIkan…. saya mohon untuk pihak2 netizen agar berhenti dan tidak lagi memperbesarkan atau masuk campur bagi urusan kami dalam berumahtangga…

Bagi isu yg diviraIkan buat beberapa hari ini, saya mohon maaf atas sebarang kesaIahfahaman dan tindakan bagi mana2 pihak yang mungkin terasa hati atau mungkin menjatvhkan imej mana2 pihak berkaitan kes tersebut…

#lelakiMUKAseliparCROC

Suhana bagaimanapun bertekad dan telah pun membuat permohonan cer4i di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Terengganu.

Bismillahirrahmanirrahim..

Ini adalah penjelasan saya terhadap isu yang viraI.

Saya ingin membetulkan tudvhan orang yg mengatakan ini adalah marketing semata mata.Saya bukanlah terdesak utk membuat marketing murahan sebegitu tetapi apa yang saya tulis semalam adalah Iuahan hati yang tersangat s4kit akibat dikhian4ti tetapi tidak sangka ianya menjadi virai.

Saya memperjelaskan tindakan saya yang membuat status berkenaan adalah keputusan yang saya telah fikir sedalamnya dan apabila kesabaran saya sudah tak tertanggung dek kerana diri saya diperkotak katikkan kekiri dan kekanan,menyebabkan saya mengambil tindakan sedemikian.

Kerana MEREKA merasakan saya tidak akan berani ,lemah dan akan terus menangis dan mer4tap,dan MEREKA merasakan saya adalah seorang yang n4if yang akan percaya bulat2 dengan penafian2 yg menya4kitkan.

Sebelum mengambil tindakan ini,telah banyak usaha yang saya lakukan utk menyeIamatkan rumah tangga saya termasuklah meletakkan m4ruah saya ke tepi dan bersemuka dengan wanita tersebut ,menghubungi keluarga wanita tersebut namun tidak berjaya seperti yang diharapkan. R4yuan saya tidak diendahkan malah saya pula yang ternampak burvk. Allah saja tahu betapa tertek4nnya saya padahal saya adalah m4ngsa namun MEREKA lagi mahir utk “Play victlm’ di depan saya.

Rasa s4kit dikhian4ti setelah 11 tahun berkahwin bukan hanya dapat diselesaikan dalam mase 24 jam atau hanya lega perkataan sabar . Saya yang merasa dan meng4nggung serta mengalami depr3ssion yang terl4mpau apatah lagi ketika disaat saya masih dalam proses rec0ver selepas bersaIin ditambah dengan ujian yg sebegini amat2 memberi kesan kepada em0si dan kehidupan saya.

Bertuah anda yang tidak mengalami nasib seperti saya. Saya juga manusia yang ade limit dan perasaan .Saya bukn malaikat yang boleh redho dan terima dengan hati yang terbuka kerana yang menanggung beb4n adalah saya.

Kepada MEREKA yang berkenaan,teruskanlah dengan penafian kerana saya faham anda ada periuk nasi yang perlu dijaga sedangkan saya tidak punya apa2. Saya tidak pernah mengatakan suami saya memukuI saya atau mengabaikan saya tetapi saya tidak faham kenapa isu itu boleh timbul. Berkenaan dengan tanggungjawab dan nafkah,orang luar boleh berkata apa sahaja tapi saya sendiri yg tahu setakat mana kemampuan suami saya .

Saya juga tidak pernah dipelawa untuk bermadu seperti yg did4kwa tetapi pengkhin4tan ini terb0ngkar setelah beberapa kali kant0i dan bukti ada dengan saya.

Ya saya masih belum bercer4i tetapi saya dalam proses menfailkan pencer4ian kerana saya sudah tak sanggup dipermainkan lagi.

Saya mengambil tind4kan ini setelah perbincangan tidak pernah berakhir dengan baik. Di saat ini ,giliran saya pula untuk memikirkan tentang diri saya sendiri dan anak2 dan MEREKA boleh meneruskan “play victlm” .Good Luck.

” LA ILAHA ILLA ANTA SUBHANAKA
INNI KUNTU MINAZ ZALIMIN “

Assalamualikum..

Semoga dipermudahkan segala urusan Hana selepas ini.

Sumber : Facebook dan IG Hanna Baa by Media Cite Heboh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *