ViraI Wanita OKU berjaya hanya dengan menjual kuih bulan, rupanya rampas suami kawan baik sendiri dalam diam

TuIar beberapa hari lepas tentang seorang wanita cantik yang sebelum ini bergantung hidup bergerak menggunakan kerusi roda namun berubah sekelip mata apabila dia menunaikan umrah. Daripada kaki yang lumpuh, Yaya atau nama sebenar Haziqah Nurul Huda Harun sudah mampu bergerak menggunakan tongkat.

Ramai yang kagum dan terinspirasi dengan kegigihan dia yang sebelum ini bergelar usahawan OKU menjual kuih bakul yang menjadi kegemaran orang berbangsa cina setiap kali menyambut perayaan. Atas itu, Yaya mengambil inisiatif untuk menjual kuih bulan yang halal untuk orang islam.

Tapi bagaimanapun, seorang individu tampil memberitahu sisi gelap di mana, Yaya yang sebelum ini dianggap bagaikan adik telah mer4mpas su4minya dan berkahwin secara senyap di Thailand. Wanita itu membuat luahan di laman Facebooknya sendiri.

Maaf kalau posting ini menganggu, hanya untuk kesedaran kaum wanita dan pesanan agar korang berjaga-jaga dengan orang sekelilingi.

Kebahagiaan saya harini musn4h kerana terlampau percayakan orang yang sangat rapat dengan saya.
Setiap kali menemani suami ke class marketing di KL, saya kesian melihat dia keseorangan dan tak ada kawan..saya cuba untuk mendekati dia dan berkawan dengannya.. Atas alasan simpati itu juga lah, dia mengambil kesempatan terhadap kebaikan saya..

Bayangkanlah seorang isteri tidak pernah ada rasa syak wasangka langsung yang mereka akan menjalinkan hubungan cinta diam2 dibelakang saya. Kerana saya melayan baik, menyokong dan menganggap dia seperti adik kandung saya sendiri, perempuan yang saya panggil nama YAYA. Malahan saya menyayangi dia dengan ikhlas, tak pernah sedetik melihat kekurangannya, sentiasa mendengar rintihannya tapi tanpa saya sedar, di belakang saya dia bercinta dengan suami saya.

Allahuakbar!

Saya salahkan kedua duanya.

Tergamak mereka semasa saya meng4ndung, meIahirkan dan ketika sedang berp4ntang, mereka berhubungan di belakang saya tetapi dalam masa yang sama perempuan yang saya anggap adik berpura- pura baik di depan saya.

Ya Allah beratnya dugaan saya kali ini…. Sungguh terg4mak mereka…

Sedangkan dia tahu saya punya keluarga yang bahagia dengan 3 cahaya mata, tapi dengan sekelip mata h4ncur berder4i gara2 ditik4m sahabat baik dari belakang seperti ini.

Jika mengenangkan kembali kebaikan yg saya lakukan utk mereka, sejujurnya hati saya h4ncur dan kecewa dilakukan sebegini rupa..

Saya tidak dapat nak membaIas segala perbuatan mereka kerana saya percaya Allah itu Maha Adil.

Kepada kawan2 di luar sana,beringatlah supaya nasib anda semua tak jadi seperti saya..jangan pernah percaya kepada seseorang walau baik mana pun penampilan mereka. Saya sudah merasakan sampaikan saya terduduk, terkesima dan merasakan dunia seakan berhenti berputar

Tapi saya harus bangun dan kuat demi 3 cinta hati saya

Untuk kamu yang telah meIukakan hati, terima kasih…

Abang,

Terima kasih banyak2 atas rasa cinta yg kita bina selama hampir 11 tahun ni.

Susah senang yg kita lalui bersama ketika dulu, kini h4ncur..

Abang berjaya sekarang, dan abang memilih kebahagiaan bersama dia..

Sedangkan sayang tiada apa2 yang nak dibanggakan…

Saya percaya perjalanan yang Allah aturkan itu sentiasa terbaik, saya redha jika hari ini saya diuji dengan ujian yang besar ,saya yakin pasti ada sinar bahagia menanti esok hari.

I wish nothing but the best for you, saya mengundur diri….

Assalamualaikum.

Sedih betul baca luahan seorang isteri. Kami doakan agar dia terus kuat dan sabar. InsyaAllah ada kemanisan untuk dia sekeluarga nanti.

Sumber : FB Hanna Baa by Media Cite Heboh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *