“Dia ada bagi tahu kepada mak yang dia nak pergi sambut hari jadi di pulau..”-Ibu Yun Peng Dedah Sikap Anaknya Sebelum Kemal4ngan

MOEY Yun Peng seorang anak yang baik dan mendengar kata, itulah luahan seorang ahli keluarga mangsa kemaalangan maaut di Jambatan Pulau Pinang, Ahad lalu.

Individu yang enggan dikenali itu berkata, Yun Peng ada memaklumkan kepada ibunya sebelum mendiang menghadiri sambutan hari jadinya di pulau.

“Dia ada bagi tau kepada mak yang dia nak pergi sambut hari jadi di pulau, memamg kalau ke mana pun dia akan beritahu keluarga.

“Mendiang seorang anak yang baik dan sentiasa mendengar kata, kehilangannya merupakan satu ujian kepada kami sekeluarga, kami amat sedih dengan apa yang berlaku,” katanya.

Beliau berkata, upacara pengebuumian akan dijalankan esok.

Terdahulu dalam kejadian awal pagi Ahad, mangsa yang berusia 20 tahun yang sedang memandu kereta SUV Mazda CX-5 putih di Jambatan Pulau Pinang terhuumban ke laut akibat dirempuuh sebuah Toyota Vios.

Sumber- Sinar Harian

“Biarkan adik saya pergi dengan tenang, ibu bapa saya sangat sedih” – Abang Moey mohon hentikan spekulasi


ANGGOTA keluarga mangsa yang terbuunuh, Moey Yun Peng, 20, selepas SUV yang dipandunya dilaanggar oleh kenderaan lain sebelum terhuumban jatuh dari Jambatan Pulau Pinang, menggesa orang ramai agar berhenti membuat spekulasi mengenai insiiden itu.

Abang Moey, yang enggan dikenali berkata, keluarganya akan mencari keadilan berhubung kes itu, kerana rakaman video menunjukkan bahawa kenderaan lain hilang kawalan sebelum menghentaam kenderaan dipandu Moey pada Ahad.

“Tolong berhenti berspekulasi, dan jangan ganggu kami.

“Biarkan adik saya pergi dengan tenang. Ibu bapa saya sangat sedih,” katanya di bilik maayat Hospital Seberang Jaya.

Pemuda itu turut menggesa pihak polis agar menjalankan siasatan sewajarnya, terutama ke atas pemandu kereta yang juga seorang rakan lama Moey.

Maayat Moey dikeluarkan dari bangkai kenderaan selepas pasukan penyelamat berjaya mengeluarkan kereta itu dari laut di bawah Jambatan Pulau Pinang kira-kira pukul 6 petang Selasa.

Maayatnya kemudian dihantar ke Hospital Seberang Jaya untuk bedah siasat, yang mengambil masa hampir tiga jam.

Video:

Rakan hadiah puisi untuk maangsa SUV terhuumban ke laut

PETALING JAYA: Seorang rakan kepada Moey Yun Peng, pemandu kenderaan SUV yang terhuumban ke laut selepas terlibat dalam kemaalangan di Jambatan Pulau Pinang menghadiahkan puisi khas untuk mendiang.

Paparan skrin menunjukkan gambar kenangan Yeoh bersama Moey dan puisi yang ditulisnya.

Pengguna Facebook Ah Yeoh memuatnaik puisi yang ditulis dalam bahasa Mandarin di laman media sosial itu sebagai penghormatan kepada Moey.

Difahamkan Yeoh dan Moey merupakan rakan sekelas semasa menuntut di Sekolah Tinggi Han Chiang.

“Bersemaadilah dengan tenang rakan sekelasku Moey,” demikian tulisnya di awal puisi tersebut.

“Hanya 19 tahun, satu malam, seorang individu yang bersemangat hilang… seorang individu yang begitu baik, ceria dan suka membantu,” tulisnya.

Yeoh turut berterima kasih kepada Moey di atas kegembiraan yang dibawa kepada orang di sekelilingnya.

“Suka berjenaka dan berpenampilan lurus anda akan kekal dalam ingatan saya. Semoga anda bergembira di akhirat,” katanya.

Kenderaan SUV itu berjaya dinaikkan petang Selasa. – fotoBERNAMA

Yeoh turut memuatnaik sekeping gambar bersama Moey dengan kenyataan yang turut menggesa agar keadilan diberikan terhadap mendiaang.

Puisi itu berakhir dengan tiga hastag termasuk “Hargai orang disekeliling anda”, “Pandu selamat pada waktu malam” dan “Elak keluar pada waktu malam”.

Puisi itu yang dimuatnaik di laman Facebooknya pada Isnin menerima 32,000 tanda suka dan dikongsi sebanyak 7,000 kali.

Pada Ahad, kenderaan SUV dipandu Moey di Jambatan Pulau Pinang hilang kawalan selepas dirempuuh sebuah kereta sebelum terjuunam ke dalam laut kira-kira pukul 2.54 pagi Ahad.

Namun kenderaan itu berjaya dinaikkan petang Selasa dengan maayat Moey masih berada di dalamnya.

Difahamkan pemandu sebuah lagi kenderaan yang terlibat dalam insiden itu dipercayai posit1f gaanja.

Sumber: mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *